Knuser i salva

01-12-2017
Kjøpte tre knuseskuffer for å utnytte sprengstein på anlegget

Kjøpte tre knuseskuffer for å utnytte sprengstein på anlegget

Kjell Lian AS har i løpet av et halvt år kjøpt tre MB-knusere. Det har blitt to av typen BF135.8, som er den nest største modellen fra MB. Den veier 7,5 tonn i tillegg til å ha 1,35 meters bredde i kjefteåpningen.

Trønderne har også gått til innkjøp av en MB BF90.4 på fire tonn og med 90 centimeters kjefteåpning. Hos importøren Hako Maskin, forklarer Terje Lien at det blir som å ha med seg en liten beltegående knuser, men du slipper de samme transportkostnadene. Hos Kjell Lian AS forklarer daglig leder Torgeir Lian, at de brukes til knusing«direkte i salva».

I tillegg påtar firmaet seg knusing for andre med en av maskinene. De store MB BF135.8 brukes på 45- og 55-tonnere, blant annet maskinen på bildet, en Liebherr 956. Kapasiteten skal begynne å bli bra nå, etter litt innkjøring, forklarer Lian.

Et godt resultat er avhengig av maskinfører, salve og plassen man er på ifølge han. – Med 0–100-fraksjon kan vi produsere 50 kubikk i timen, forklarer Lian. Den noe mindre knuseren, BF90.3 på fire tonn står på en 30 tonner og brukes mest til tomter og mindre anlegg.

Kjell Lian AS skaffet den første i februar år og det var første maskin av denne typen bedriften har prøvd. I løpet av ni måneder skulle de ende opp med tre stk og som Torgeir  orklarer det, blir det bedre og bedre produktivitet etter hvert. Lian har handlet hos Skjetne Maskin i Trondheim.