ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

17-05-2022
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

Η άσφαλτος χρησιμοποιείται ευρέως για την κατασκευή και συντήρηση δρόμων επειδή

  • είναι φθηνή
  • αποσβένει το θόρυβο
  • μειώνει τη σκόνη
  • μειώνει τη φθορά των ελαστικών
  • είναι φιλική προς το περιβάλλον

Η άσφαλτος μπορεί να ανακυκλωθεί άπειρες φορές

Για να δώσετε στην παλιά άσφαλτο μια δεύτερη ευκαιρία, πρέπει πρώτα να μειωθεί ο όγκος της. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα χρησιμοποιώντας το μηχάνημα έργου σας και μία από τις μονάδες MB Crusher.


Η ανακύκλωση της παλιάς ασφάλτου είναι μια λύση στην έλλειψη υλικών:

Ας δούμε πώς κάποιοι από τους πελάτες μας επιτάχυναν τη διαδικασία.

Στην Αυστρία, μια εταιρεία χωματουργικών εργασιών και logistics, η οποία διαθέτει επίσης ένα εργοστάσιο παραγωγής αμμοχάλικου και άμμου, συλλέγει τα απόβλητα κατεδαφίσεων και την άσφαλτο στο κέντρο ανακύκλωσής της και στη συνέχεια τα επαναχρησιμοποιεί για την παραγωγή αδρανών υλικών.

Χρησιμοποιούν ένα κάδο θραύσης BF80.3 αντί για σταθερή μονάδα λόγω:

  • της ευκολίας με την οποία μπορεί να μετακινηθεί στο χώρο
  • της ευελιξίας που του επιτρέπει να παράγει υλικό διαφορετικών μεγεθών κόκκων με ανεξαρτησία
  • της απλής συντήρησής του και της εξοικονόμησης κόστους και χρόνου που προσφέρει.

Η ανακύκλωση της ασφάλτου ωφελεί όχι μόνο την εταιρεία, αλλά και τις δημοτικές αρχές και όσους διαχειρίζονται το οδικό δίκτυο: η ανακύκλωση σημαίνει μείωση του κόστους προμήθειας, εξάλειψη του κόστους διάθεσης της φρεζαρισμένης ασφάλτου και λιγότερη εξάρτηση από το εργοστάσιο παραγωγής.


Έχετε συσσωρευμένο υλικό και θέλετε να μάθετε ποιο μοντέλο κάδου θραύσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε

 

Και για φορτωτές

Και για φορτωτές

Ένα διαφορετικό μοντέλο κάδου θραύσης, πιο συμπαγές, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φορτωτές, μετατρέποντάς τους σε κινητούς θραυστήρες. Στην πραγματικότητα, μια ιταλική εταιρεία χρησιμοποιεί έναν κάδο θραύσης MB-L160 στον φορτωτή Caterpillar 924G για να θρυμματίσει τεράστιες ποσότητες ασφάλτου. Δεν μπορούσαν να την επεξεργαστούν με τη σταθερή τους μονάδα, ενώ με τον κάδο θραύσης MB Crusher:

  • αποφεύγουν τις διακοπές λειτουργίας λόγω εμπλοκής υλικών,
  • η διαδικασία είναι ευκολότερη και απλούστερη

Η άσφαλτος είναι 100% ανακυκλώσιμη και μπορεί να ανακυκλωθεί πολλές φορές. Η αλεσμένη άσφαλτος (RAP) είναι ιδανική για περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων και μεγάλες εκτάσεις, επειδή καθιστά τα οδοστρώματα πιο ανθεκτικά και πιο στερεά. Θα θέλατε να αρχίσετε να παράγετε αλεσμένη άσφαλτο με το δικό σας μηχάνημα και θα θέλατε μια προσφορά για έναν κάδο θραύσης;


Θέλετε επίσης να αρχίσετε να παράγετε αλεσμένη άσφαλτο χρησιμοποιώντας το δικό σας μηχάνημα έργου και θα θέλατε μια προσφορά για ένα κάδο θραύσης

 


Ένα από τα άλλα μεγάλα προβλήματα των οδικών υποδομών είναι η συντήρηση των δρόμων: πόσα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν οι ρωγμές ή οι λακκούβες; Στα οχήματα, στην ίδια την ασφάλεια... Προκειμένου να συντομεύσει τους χρόνους συντήρησης και να μειώσει το κόστος, μια εταιρεία οδοποιίας εγκατέστησε ένα MB Crusher MB-L200 στο Manitou της, με το οποίο ανακυκλώνει την αλεσμένη άσφαλτο και την επαναχρησιμοποιεί για τη συντήρηση του δρόμου, αποφεύγοντας:

  • το υψηλό λειτουργικό κόστος,
  • τις καθυστερήσεις στην προμήθεια υλικών.

Δείτε τι μοντέλα είναι διαθέσιμα