Sectorul Turnătoriilor: aici deșeurile au valoare de "aur"

23-10-2018

Turnătoriile care știu să reprelucreze toate metalele știu să transformează costurile de eliminare
deseurilor în avantaj competitiv și își extind piața.

Sectorul Turnătoriilor: aici deșeurile au valoare de aur
Sectorul Turnătoriilor: aici deșeurile au valoare de aur

Sectorul metalurgic și, în special, turnătoriile se află acum în primul plan in ceea ce privește respectarea mediului înconjurător și impactul deșeurilor derivate de la activitatea industrială asupra ecosistemului. Vorbim de milioane de tone de deșeuri speciale, care în fiecare an trebuie să fie eliminate cu resurse și costuri enorme.

"Sectorul nostru de obicei nu ocupă primele pagine a ziarelor economice, chiar dacă este un sector foarte important pentru industrie, este considerat si un motor de creștere istorică pentru fiecare țară. Problema eliminării deșeurilor este un cost important, format de suma costurile de depozitare, de transportare, de sortare, de concosare și eliminarea deseurilor".

Sectorul Turnătoriilor: aici deșeurile au valoare de aur

Prezent pe cele cinci continente, MB a ascultat antreprenorii din acest sector  astfel a descoperit că aceștia au același obiectiv prioritar: reducerea costurilor de eliminarea deșeurilor.

Răspunsul lui MB este și misiunea sa: transformarea deșeurilor în avantaje. Din anul 2002, anul în care a fost brevetată prima cupa de concasare, MB stă alături la înteprinderi pentru ca acestea să exploateze ceea ce au pentru a produce valoare, în completă autonomie.

"Spunem mereu clienților noștri că ne asemănăm cu antrenorii sportivi: valorificam resursele proprii pentru a îmbunătăți performanțele lor și a le face să aibă succes. Nu trebuie să mergeți departe, în turnătoria dumneavoastră găsiți resursele necesare pentru reducerea costurilor dar și pentru creșterea veniturilor. Sunt două  bune noutăți!" Soluția este garantată de Departamentul MB de Cercetare și Dezvoltare: Concasorul mobil si Cupa de Sortare MB au fost create pentru a da valoare la resursele de turnătorie.

Ori de câte ori se produc deșeuri din fontă, oțel, metale ușoare, metale neferoase, precum și zgură, pământ de turnătorie, Cupele de Concasare MB gestionează ciclul complet de reciclare direct pe șantier. Modelele din gama MB, compacte si ușoare de folosit,  au fost proiectate special pentru a fi instalate în spații închise sau mici.

Sectorul Turnătoriilor: aici deșeurile au valoare de aur

Cu experiența acumulată și consolidată în mii de făbrici din lume, Departamentul de Cercetare și Dezvoltare MB este foarte explicit: "Cupele de Concasare și Sortare sunt instalate direct și rapid pe utilaje. Astfel toate deșeurile pot fi concasate și sortate in mod de a fi reintegrate imediat în ciclul de producție. In așa mod resturile devin bunuri reutilizabile sau perfecte pentru fi vândute. Datele sunt evidente: este posibil de a  recupera și reutiliza peste 85% din deșeuri, astfel in loc de un cost obținem un avantaj productiv, economic și ecologic.

Cu Cupele de Concasare și  Sortare MB, lucrările sunt efectuate direct în fabrică în puțin timp și în mod profitabil pentru companie.

Obiectivul MB este de a fi un accelerator de afaceri pentru clienții săi: Cupa de Sortare selectează cantități imense de material feros, în scurt timp, oferind un material controlat și de calitate. Este un produs tot mai căutat din partea firmelor de construcții. 

În MB timpul de așteptare este echivalent la zero, nu numai pentru ceea ce privește introducerea atașamentelor MB în procesele de lucru dar și pentru asistența garantată 24 de ore pe 24, 7 zile pe săptămână. În orice țara din lume. MB oferă tehnicii săi pentru orice fel de informații, demonstrații, asistență și intervenție directă pentru fiecare tip de solicitare.

Cupele de Concasare și Sortare MB sunt mereu pregatite pentru a interveni. Sunt proiectate pentru a "distruge" costurile si de a transforma deseurile in avantaje, oriunde aveți nevoie, chiar și in capul lumei sau in conditii extreme. Clienții noștri sunt primii care pot confirma acest lucru.

Cupa de sortare MB-LS170 pentru reciclarea și recuperarea deșeurilor feroase

La un mare centru de reciclare, cupa de sortare MB-LS170 (instalată pe un incarcator Liebherr 514) alege deșeurile feroase pentru a separa bucățile mai mari de cele mai mici și fine. Astfel se va evita blocarea sau deteriorarea utilajului de reciclare, așa se evită pierderea timpului și a eficienței.

Cupă de concasare MB-L200 

În mai puțin de 20 de minute materialul este pregatit pentru reciclare. În comparație cu o lucrarea fără cupa de concasare, vom nota o economisie imensă de timp și o calitate superioară a materialului prelucrat. Rezultat: costuri reduse și venituri mărite.

Cupă de concasare BF90.3

Interesantă demonstrație a performanței Cupei noastre de concasare (pe Excavatorul Cat) în acțiune: zdrobirea unei zgurii de fier extrem de dură și rezistentă. Cupa BF 90.3 asigură performanță și durabilitate.